Spelen met suiker…

Schermafbeelding 2015-02-18 om 13.42.51

… is leuk. Echt waar. Je smeert wat ecoline op je papier, gooit daar suiker overheen en klaar is kees. Hoe het werkt? Nou dat is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. De suiker “eet/zuigt” als het ware alle verf op. Waardoor je dit (bijna chemische) effect krijgt. 

^ Dit beeld is slechts een van de 100 probeersels. Het klinkt makkelijk; is het in feite ook. Maar ik ben er nog niet helemaal achter hoeveel water je toe moet voegen aan de verf. Ik weet wél dat je water toe moet voegen aan de verf. Anders gaat het plakken en krijg je de suiker niet meer los. (Schijnt dan wel mooi in de zon, alsof er allemaal diamanten opzitten). Net zoals dat je dus niet een heel pak suiker moet strooien op 1 ding; want dan krijg je het niet meer schoon. Tenzij je het papier stuk maakt en dat lijkt me niet de bedoeling.

– Het leuke aan deze manier van prutsen: je hebt absoluut geen controle. Dus zeggen dat je dit niet zou kunnen is geen optie. Iedereen kan het. Verf + suiker = klaar. Simpel toch?
– Minder leuk aan deze manier van prutsen: je hebt totaal geen controle. Dus als je iets probeert te vertalen vanuit je hoofd is dat bijna niet haalbaar.

(Het feit dat je hele huis achteraf onder de suiker zit laten we maar even achterwege).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s